Прокуратурата пусна нови чатове между Бобоков и Prezident - Rumen Radev

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори

02.07.2020 | 11:40 Редактор: Ралица Братанова

Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет - Prezident - Rumen Radev от една страна и обвиняемия Пламен Бобоков от друга. Чатът бе пуснат официално, като доводът е заради високия обществен и медиен интерес и с цел представяне на обективната истина.

 Новата чат кореспонденция, публикувана от прокуратурата, се е водила, докато Пламен Бобоков е в либерийската столица Монровия. От там бизнесменът съобщава на Румен Радев, че сенатът е гласувал "нашата концесия" и официалният концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години е "Приста порт" – компания, собственост на русенските братя. 

Сред публикуваната комуникация е и справка от телефона на Бобоков, от която става ясно, че той е пращал и получавал съобщения от лицето Деси Радева – име, което съвпада с това на президентшата Десислава Радева. 

Съобщенията бяха публикувани само минути след гостуване на Пламен Бобоков в БТВ, където той показа чатове, за които твърди, че са между него и премиера Бойко Борисов.

А кореспонденцията с висши лица в държавата не учуди обвинител номер едно Иван Гешев, който заяви, че наблюдаващите прокурори тепърва ще изясняват дали в комуникацията на бизнесмена има престъпление, или не. 

Сред останалите, с които Бобоков си е писал, са президентският секретар Пламен Узунов и магистратът Николай Николов. Кореспонденцията на русенския бизнесмен се разследва по подозрения за търговия с влияние. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Нищо не разбрах.... тази комуникация какво доказва? Сигнализирай за неуместен коментар