Прокуратурата пусна нови чатове между Бобоков и съветника на президента

В една от кореспонденциите бизнесменът иска от Пламен Узунов да заличи криминални регистрации на либийски гражданин

22.06.2020 | 17:44 Редактор: Александра Иванова

Поредни разкрития за комуникацията между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов. Прокуратурата оповести нова порция чатове между двамата. А по-рано през деня самият Бобоков беше разпитан в спецпрокуратурата.

Два дни, след като плати 1 млн. лева парична гаранция и напусна следствието, Пламен Бобоков беше призован за нов разпит. Този път относно комуникацията му със секретаря на президента Румен Радев. 

"Оказвам съдействие на разследването", коментира кратко Бобоков. 

Разследващите оповестиха и нови разкрития, според които бизнесменът Пламен Бобоков и президентският секретар Пламен Узунов са поддържали чат комуникация от 2019 г. При първата молба за услуга бизнесменът е лобирал пред Узунов руски гражданин да получи български документи. Причината - от ДАНС са отказали с мотивите, че руският гражданин може да е заплаха за националната сигурност. 

Вторият случай е свързан с български гражданин от либийски произход, а молбата е за заличаване на данни от масивите на МВР, свързани с полицейски регистрации и заявителски материали. 

От комуникацията между двамата става ясно още, че е търсена информация за собствеността на две моторни превозни средства модел "Майбах". И въпреки, че Бобоков обяви, че сам е показал на разследващите SMS-ите си с Узунов, днес отрече.

Възложена е цялостна проверка от ДАНС и от Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР. По делото са поискани и материали от министерството на правосъдието и от Президентството на Р. България.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Не е ли незаконно прокуратурата да пуска такива записи? Друг път все обясняват как нямат право да изнасят данни. Сигнализирай за неуместен коментар