Бобоков остава на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв. (+СНИМКИ)

Бизнесменът смята, че атаката е към президента

25.06.2020 | 11:42 Редактор: Ралица Братанова

Бизнесменът Пламен Бобоков остава на свобода под гаранция от 1 млн. лева. Това определи Апелативният специализиран наказателен съд, като потвърди определението на предходната инстанция.

   Според прокуратурата русенският бос може да се укрие и да извърши ново престъпление. По делото бяха представени и нови доказателства, свързани с разпрoстранената информация за това, че Бобоков е лобирал за назначаването на наши посланици зад граница. 

Пламен Бобоков и Екатерина Захариeва са имали една единствена среща. Протестът на магистратите е относно делото за незаконния внос на боклук у нас. 

Към мотивите си обаче държавното обвинение обаче добави и доказателства около разследването за търговия с влияние и чат скандала между Пламен Бобоков и президентският секретар Пламен Узинов.

С цел дискредитация - така Пламен Бобоков определи атаката срещу него. 

"Всичко което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, на Узнов и на Радев", заяви той.

Пламен Бобоков не отрече да познава и да е комуникирал със секретаря на президента Пламен Узунов.

От държавното обвинение посочиха още, че освен с Пламен Узунов, бизнесменът Пламен Бобоков е комуникирал и с други длъжностни лица и магистрати.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ако това ни е корупцията - да предлагаш посланика за Алжир, с мед да ни намажеш! Толкова е смешен този скандал, че няма докъде. Да не говорим, че тези хора се предлагат от министерски съвет на президента. Министерски съвет не гледа и на проверява ли? Сигнализирай за неуместен коментар