Оставиха в ареста заловения с голямо количество кокаин в "Студентски град"

30-40 кг от дрогата била предназначена за продажба в България

27.05.2020 | 17:43 Редактор: Ивет Арабова

Съдът остави в ареста Николай Петров, който беше арестуван навръх 24 май с 40 килограма кокаин в автомобила си. Въпреки защитата, че предстои да му се роди дете и здравословното състояние на родителите му, съдът определи Петров като обществено опасен.

Късно снощи в апартамент, нает от Петров в "Студентски град", бяха открити още над 320 кг кокаин. 

Според разследващите дрогата е с чистота 75% и пласирана на пазара би донесла печалба от над 40 милиона евро. Според полицията 30-40 килограма от кокаина е бил предназначен за продажба в България. Останалото количество е за износ в други държави от Европа и Азия. 

Адресната регистрация на обвиняемия Николай Петров е в София, разследващите предполагат обаче, че квартирата му в "Студентски град" е ползвана само за депо. 

Според журналиста Йово Николов откриването на подобни количества наркотици в България е ясен знак, че страната ни се използва за канал към Европа. 

"Това показва, че имаме налице една тенденция България да бъде, да използваме любимата дума на премиера- хъб, за разпространение на наркотици или всъщност за пренасочване на кокаина", смята Николов.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение и за останалите близо 320 килограма кокаин.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК