Откритият в "Студентски град" кокаин бил за пазара в Азия и Западна Европа (+Видео)

Чистотата на дрогата варирала до 75%

27.05.2020 | 15:50 Редактор: Ивет Арабова

320 кг кокаин бяха намерени от екипи на СДВР и ГДБОП в апартамент в столичния квартал "Студентски град". По непотвърдена информация жилището е на мъжа, който беше задържан вчера в "Студентски град" с близо 40 кг кокаин в колата си.

"Кокаинът е с различна чистота, в зависимост от щампата, която му е била поставена. Общата стойност на иззетия вчера кокаин е около 10 млн. евро, а при улично разпространение би достигнала около 81 млн. лева. Чистота му варира от 68 до 75%", поясни на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Toй уточни, че според събраната оперативна информация, наркотикът е бил предназначен за пазара в Азия и Западна Европа. Много малка част от него е била предвидена за разпространение в България.

"При претърсването на апартамента са открити наркотични вещества в пакети с общ брой 327, разположени в различни части от апартамента, като всеки пакет е около килограм. Намерени са в спалнята в трикрилен гардероб и в скрин в кухнята. Веществото е реагирало на кокаин след полеви тестове", добави началникът на Седмо РПУ комисар Ани Петрова. 

От апартамента били иззети везна и професионална машина за пакетиране.

Снимка: СДВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК