Гардът на НСО, замесен в убийство, следял навиците и маршрутите на мишените си

Борис Иваное е членувал в една и съща масонска ложа с магистрати, адвокати и бивши министри

22.05.2020 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Софийският военен съд остави в ареста служителя на НСО, обвинен, че е ръководил престъпна група за поръчкови убийства. Според прокуратурата той е организирал покушението над бизнесдамата Станка Марангозова, а в престъплението са замесени още трима души. 

Но как се извървява пътят от гард на висши лица до организатор на убийства?

Борис Иванов, считан за основното звено в убийството на Станка Марангозова, е събирал класифицирана информация за мишените, които трябва да бъдат ликвидирани.

"Имената на роднините на лицата, ползваните от тях мобилни телефони, навици и маршрути", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Иванов членувал в една и съща масонска ложа с магистрати, адвокати, бивши министри и държавни лица, които в телефона си записвал с обръщението "брат" пред имената. 

Според Великия приор на Ордена на тамплиерите акад. Румен Ралчев, членовете на масонските общности се редуцират всяка година и е възможно гардът вече да не е част от тях. 

"Посочване с пръст "този е еди какъв си" – по същия начин може да е член на Съюза на българските автомобилисти, на етажната собственост и т.н. Думата "брат" много често се споменава без да се влага значение, че това е човека, с когото водиш диалог и е член на масонска общност", каза Ралчев.

Като охрана на НСО Иванов е работил в периферията на масови мероприятия. Службата му дала идеалното прикритие и перфектните умения, които използвал при изпълнение на поръчките. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК