Биячите на семейството от Видин остават в ареста

Предстои да бъде насрочено дело за побоя

22.05.2020 | 11:20 Редактор: Александра Иванова

Трима от биячите на младото семейство от Видин остават за постоянно в ареста, а мярката на жената, която е била с тях е променена от "подписка" на "домашен арест".

Инцидентът се случи в началото на тази седмица, когато стана ясно, че братът на зам.-кмета на Видин - Владимир Скорчев, е бит с бухалки пред дома му и погледите на децата и жена му. 

Версията на семейството на обвиняемите е, че до побоя се стигнало след забележка от страна на Скорчев към мъжа, който е щял да го прегази с автомобила си. Майката на обвиняемия обаче твърди, че именно Скорчев е започнал побоя.

"Отворил е колата и го бил. Казал му е, че няма право тука да спира, че това е неговият град. Аз, като една майка, съм отишла да питам защо е ял синът ми бой, не съм отишла да се бием", разказа майката Валерия Валериева.

Самият Скорчев обаче твърди, че боят не е иницииран от него.

"Искам да видят неговото минало. Целият град знае с какво се занимава. Той казва, че прокуратурата и полицията са негови хора", настоя бащата на обвиняемия за побоя.

Валерия твърди, че първоначално са отишли да поговорят. След това обаче ситуацията ескалирала. Тя самата имала бухалка в колата си - за всеки случай.  "Без бухалка съм слезнала. Аз си я взех, но не съм ударила никой", обясни майката.

Според обвиняемата, поддръжници на Владимир Скорчев се притекли на помощ от отсрещното заведение. "Мъжът ми беше ритан като куче, племенникът ми беше бит като куче, синът ми беше пребит, аз съм била бита", подчерта майката.

На кадрите от охранителните камери обаче се вижда друго. Според Валерия, записите са манипулирани. По данни на прокуратурата обвиняемите са с чисто съдебно минало. Предстои да бъде насрочено дело за побоя. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Гледах го човека- целия му гръб беше лилав Сигнализирай за неуместен коментар