Задържаха служител на НСО, ръководил група за поръчкови убийства

Свързана е с убийството на Станка Марангозова, извършено през октомври миналата година

21.05.2020 | 12:36 Редактор: Юлия Христова

Действащ служител на НСО е бил в основата на група за поръчкови убийства, съпричастна към убийството на бизнесдамата Станка Марангозова миналия октомври. Той е с чин подполковник и работи от години в службата за охрана, обезпечавкайки сигурността на обществени прояви и висши държавни лица. 

От проследяване на мобилния му телефон става ясно, че е общувал с редица адвокати, магистрати, бивши министри и лица на държавни длъжности. Те обменяли доклади, документи, включително и преписки по съдебни производства. 

Освен служителя на НСО, в ареста са още двама души. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол. От НСО заявиха, че оказват пълно съдействие на разследването.

До служителя разследващите стигат при разнищването на случая с убийството на Станка Марангозова - тя беше убита през октомври миналата година пред дома си в София. 

Мотивите за убийството са неуредени бизнес отношения, тъй като Марангозова е стояла на върха на финансова пирамида, ощетила с десетки хиляди левове поръчителя на престъплението. За убийството са били платени 50 000 лева. Ръководителят на групата е предоставял лични данни на потърпевшите, както и информация за ежедневния им маршрут.  

"Поръчителят е предал бележка с имената на жертвата, регистрационния номер на ползвания от нея автомобил, както и марката и цвета. На автомобила й бил монтиран GPS tracker и е следена в реално време. От интернет е закупен мотоциклет, чиито визия и цвят са променени с цел трудното му проследяване. В деня на убийството жертвата е проследена с мотоциклета. За да прикрие пистолета със заглушител, извършителят носел и букет от изкуствени бели рози", обясни Милева.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Най-големите престъпни групи в държавата се ръководят винаги от бивши и настоящи полицаи, военни и все такива. Сигнализирай за неуместен коментар