Куче нападна майка и 2 деца в Пазарджик, стопанката му се предала в полицията

Десетки жители на града станали свидели на зловещия инцидент

15.05.2020 | 18:55 Редактор: Ивет Арабова

Стопанката на агресивното куче, което нападна майка и две деца в Пазарджик, се е предала сама в полицията. Едно от децата все още се възстановява в болницата в града.

30-годишна майка, 7-годишната ѝ дъщеричка и още едно момиченце на 2 години и половина нахапаните от агресивното куче. Очевидци на зловещия инцидент стават десетки жители на Пазарджик, намиращи се на паркинга на хипермаркет в града. "Кучето беше много голямо булдог", сподели Димитър Борисов.

"Като бях пристигнал на мястото, бабата беше на земята в несвяст. Имаше едно куче на паркинга, полицаите много бързо се отзоваха. Момчетата взеха мерки, каквито не очаквахме. По едно време кучето тръгна да се изнася. Полицаите тръгнаха след него, тръгнахме и ние. Дойдоха едни момчета от квартала, които се занимават с кучета. Те взеха една каишка и завързаха кучето. А имаше там една госпожа, може би около 30-35-годишна, която също беше със дете. Тази същата госпожа си показа блузата отзад, кучето първо нападнало нея", разказа Рамиз Джалил.

Полицейски екипи съдействат безпризорното куче да бъде транспортирано до местна ветеринарна клиника, където малко по-късно животното умира вследствие на побоя, който му е бил нанесен. Униформените започват и незабавно издирване на собственика на кучето, а това се оказа 71-годишна жена от Пазарджик, която сама е дошла в полицейския участък след като е видяла от медиите случващото се, а и е установила липсата на животното. 

Нахапаните деца и жената са с разкъсно-контузни рани. Били са приети в болница за обработване на раните, след което са освободени да се приберат.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Доран
преди 3 години
Баси тъпата дописка. Нико не се разбира... Сигнализирай за неуместен коментар