Карантина? 75-годишен от Нови пазар я нарушава редовно

29-годишна жена от Велики Преслав също не спазвала наложените ѝ ограничения

02.04.2020 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Карантина? 75-годишен от Нови пазар я нарушава редовно

Проверка и досъдебно производство срещу двама души от Шуменско, които не са спазили наложената им 14-дневна карантина. Вчера след 21 часа в полицията в Нови пазар е получен сигнал, че 75-годишен мъж под карантина се разхожда свободно. За нарушителя това е поредно престъпване на правилата.

Два пъти е бил установяван да не спазва карантината при проверки от полицейски служители на посочения от него адрес, два сигнала за нарушения са подали негови съграждани. 

По случая от снощи се извършва проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК, материалите от нея ще бъдат докладвани на районната прокуратура в Шумен.

Служители на РУ- Велики Преслав пък установили, че 29-годишна жена не спазва наложената ѝ карантина и не била на декларирания от нея адрес. За извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван в РП- Шумен.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК