1 април под карантина - какво ни кара да се усмихваме?

Астронавтът Джесика Меър как се справя с еднообразното ежедневие на МКС

01.04.2020 | 18:32 Редактор: Искра Ангелова

1 април под карантина е повод да си припомним старата мъдрост, че светът е оцелял, защото се е смял.  Възможно ли е при толкова негативни новини да се намери нещо, което да ни усмихне?

От няколко седмици насам почти половината население в света е затворено вкъщи, заради мерките на властите за ограничение на разпространението на Ковид- 19. И както във всички сфери, се появиха специалисти в областта на стоенето у дома. 

Някои от тях имат зад гърба си истински опит в прекарването на дълго време в изолация и то в малки затворени пространства.

Един от тях е астронавтът Джесика Меър. Тя разкрива как се справя с еднообразното ежедневие на Международната космическа станция. 

"Има много неща, които хората могат да направят, за да живеят по- лесно. Ето какво правим ние - опитваме се стриктно да изпълняваме всекидневните си задачи. Упражняваме се, защото искаме да сме здрави", каза Джесика Меър.

А освен хората, животните имат естествен порив към свободата и разходките. Това става ясно от видео, направено на Варненския аспарухов мост. 

Преди ден по него от единия до другия край се разходи кон. Не е ясно на кого е животното и как е стигнало до съоръжението, но е едно е сигурно - освен че изненада, донесе и усмивка на минаващите шофьори. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК