Починалото в Асеновград 3-годишно дете е било убито

Извършителят е 22-годишен мъж

13.03.2020 | 22:22 Редактор: Наталия Тотева
Починалото в Асеновград 3-годишно дете е било убито

3-годишното дете, починало в Асеновград на 9 март, е било убито, информираха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

При досъдебното производство от деня на инцидента, случаят се е разглеждал като потенциално причиняване на смърт по непредпазливост. С акт на главния прокурор разследването е било възложено на възложено на Националната следствена служба.

Установен е като извършител на деянието е 22-годишен мъж от Асеновград, живял на съпружески начала с майката. Повдигнати са му две обвинения - за това, че умишлено е умъртвил малолетно лице, както и че се е заканил с убийство на майката на детето, за да не издаде стореното от него.

Установени са множество травматични увреждания при аутопсия, от които тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

Като причина за смъртта е определена тежката травма, резултат от нанесения побой.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

В хода на разследването са били извършени огледи, разпитани са свидетели, включително пред съдия. Назначени са съдебномедицински експертизи.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание за извършените престъпления, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотна присъда без право на замяна.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК