Умъртвяват ли се животни незаконно в приюта в Несебър?

Пребитото куче е изхвърлено в яма

02.03.2020 | 13:15 Редактор: Искра Ангелова

Протест на природозащитници и жители на Несебър пред кучешкия приют в морския град. 

Те обвиняват управителя на приюта, че е умъртвил животно по неразрешен от закона начин и системно малтретира кучетата. 

Последният случай е куче, което е умъртвено с амониева селитра и е изхвърлено тук наблизо до яма пълна с вода. Природозащитници и представители на неправителствени организации твърдят, че това не единичен случай.

Сигналът за приюта на ужасите подава Меги, която се грижи за кучетата. Преди 2 дни едно от животните ухапва служител на приюта при рутинно обезпаразитяване. Това вбесява ветеринарния лекар.

"Аз отивам и гледам кучето, смазано от бой. Кучето лежеше хъркаше, всичко беше в кръв", каза Магдалена Георгиева.

Агонията за животното продължава, когато ветеринарният лекар вместо да го евтаназира по хуманен начин, му бие амониевата селитра.

"Амониевата селитра е азотна киселина. Искате ли на вас някой да ви инжектира амониева киселина докато сте още в съзнание", каза още тя.

Докторът признава вината си. Казва , че е изпуснал нервите си, защото кучето е било агресивно. 

На въпрос защо кучето е умъртвено с амониева селитра и това практика ли е, д-р Николай Терзиев отговаря: "Не, не е практика. Просто бях много афектиран."

Пребитото и умъртвено куче е изхвърлено в яма, която природазащитниците наричат "яма на ужасите”, защото там откриват и други мъртви животни. 

"Това не е нормална гледка в 21 век. Ние сме страна в ЕС и това е в община Несебър, а представете си в по-малките общини за какво става въпрос", каза Пепи Кънчева от "Сърце за животните".

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК