Две са жертвите на взрива във Варна, издирват бивш служител на МВР

Полицията разследва умишлен палеж

13.01.2020 | 12:32 Редактор: Тодор Петров

Двама души загинаха, а 18 други пострадаха след силен взрив в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово". Седем души остават за лечение в болница, сред пострадалите са и три деца - на 7, 10 и 11 години. Състоянието им е стабилно и са без опасност за живота. Децата обаче ще останат под лекарско наблюдение за 48 часа.

Разследва се умишлен палеж, а полицията издирва собственика на апартамента. Издирваният е 66-годишен мъж, бивш военен и полицай, дисциплинарно уволнен от системата на МВР. 

Съседи разказват, че той е имал проблеми с жената, с която е живеел на семейни начала. Срещу него е била издадена ограничителна заповед, а в неделя е бил забелязан да напуска жилището заедно с багажа си.

Започнато е досъдебно производство за палеж с двама загинали и нанесени значителни материални щети под ръководството на Окръжна прокуратура. Има изпотрошени стъкла на автомобили, които са били паркирани наблизо, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Взривът е унищожил напълно два апартамента, с големи щети е и трето жилище в близост. Пожарът е овладян и угасен, но мястото все още е задимено. Всички живущи в засегнатите апартаменти ще бъдат настанени в общински жилища.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК