Заловиха хероин за близо 1,5 млн. лева на Дунав мост

Заловеното количество е било предназначено за Европа

12.12.2019 | 18:08 Редактор: Ивет Арабова

Хероин за близо милион и половина лева заловиха митничарите на Дунав мост при Русе. Това е втората голяма пратка задържана за по-малко от месец. Заловеното количество хероин е 35 килограма и е било предназначено за Западна Европа. 

Дрогата е намерена при проверка на лек автомобил с търговищка регистрация. В него са пътували двама души. Зад волана е бил 35-годишен мъж от Търговище, който е задържан. Той е привлечен като обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата в особено големи размери. 

"В автомобила по време на проверката са открити и иззети 71 пакета, опаковани и скрити във фабрични кухини, намиращи се под седалките. На тези кухини са пригодени оловни капаци със заключващи устройства и по време на митническата проверка е установено, че веществото в тези 71 пакета реагира на хероин", обясни окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Наказанието, предвидено от закона, е затвор от 15 до 20 години и глоба между 200 и 300 000 лева. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК