Арестуваха Стайко Стайков, пътувал с брониран джип и охрана

Възпрепятствал полицейска проверка и обяснил, че пътува на автостоп за Айтос

05.12.2019 | 12:40 Редактор: Тодор Петров

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е задържан снощи в София. Той е пътувал с брониран автомобил и с въоръжена охрана. 

Пред полицаите Стайко Стайков е обяснил, че пътува на автостоп за Айтос и хората с джипа са го качили. Отказал обаче да даде документите си за проверка. 

Задържан е в четвърто районно управление в столицата за 24 часа, защото е възпрепятствал полицейската проверка.

"Вчера, около 18 часа на бул. "Черни връх“ екипи на СДВР извършват проверка на 2 автомобила.При проверката едно от лицата в колата осуетило полицейската проверка, поради което е задържано от служителите. Образувано е досъдебно производство, което се работи под надзора на софийска районна прокуратура", обяви началникът на "Охранителна полиция" комисар Веселин Младенов.

Стайко Стайков е обвинен по дело за данъчни престъпления за близо милион. Привлечен и като участник в организирана престъпна група за контрабанда на цигари и пране на пари. Той беше под домашен арест, след като здравословнто му състояние в ареста се влоши. Самият Стайков обяснил на полицаите, че бил отвлечен. Пред полицаите Стайко Стайков обяснил още, че се качил на автостоп в бронирания автомобил към Айтос. 

"Трябва да е ясно, че в България не живеем във времената на мутрите. Те свършиха. Тези хора, които си мислят, че ще се движат с кортежи, ще отказват да изпълнят полицейски разпореждания, ще влизат в дискотеки и ще я блокират и всякакви други такива неща, ако не са разбрали, че не живеем 90-те, ще го разберат по трудния начин, като се сблъскат със закона", отсече Иван Гешев.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК