Оставиха в ареста банкерката, източила над 1 млн. лева от сметки на клиенти

Невена обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши проблеми с лихвари

29.11.2019 | 16:07 Редактор: Ивет Арабова

38-годишната банкерка от Варна, присвоила близо един милион лева от сметки на клиенти, остава в ареста. В съдебната зала стана ясно, че 19 вложители са били ощетени от действията ѝ, като точната сума е 1 220 000 лева. 

Парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерска фирма на виртуалния ѝ приятел от Монтана. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село. 

Освен парите на вложителите Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. Тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест. В дома на Сергей са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой. 

Пред разследващите Невена обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имала само три негови снимки. В съдебната зала на Варненския окръжен съд днес обвиняемата изрази съжаление за действията си.

Съдът назначи психиатрична експертиза на банкерката. Тя и адвокатът ѝ отказаха коментар.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК