Предполагаемият убиец на известния поклонник Коста Янков е задържан

Той живее в Италия, имал криминални регистрации

06.08.2019 | 18:30 Редактор: Юлия Христова

Полицията в Хърватия задържа предполагаемият извършител на убийството на известния поклонник Коста Янков, който изчезна по време на шествието към Рилския манастир. Той беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя на 29 юли. 

77-годишния мъж често се отклонявал от основния маршрут, тъй като не е можел да премине през пресечените терени и затова е избирал асфалтирани пътища. Вечерта на 26 юли информира ръководителя на групата, че знае как да стигне до църквата в пернишкото село Дрен - мястото, където всички участници в похода трябвало да пренощуват. Поради влошено си зрение обаче вместо в църква се озовава в частен имот. 

Преки свидетели на нападeнието станали майката на извършителя и дъщеря му. Източници на Bulgaria on Air разкриха, че тя е на 10 години. Негов съсед пък му помогнал да пренесе тялото на Коста Янков извън селото. От прокуратурата уточниха, че това е един от свидетелите по случая. 

Извършителят живее в Италия. 46-годишният шофьор на камион имал криминални регистрации за нанасяне на лека телесна повреда, употреба на алкохол и разрушаване на чуждо имущество. В деня след убийството заминал за Италия със самолет, като билетът бил закупен много преди това. По информация на разследващите най-вероятно негови близки се свързали с него, за да му кажат, че е издирван от полицията. 

Репортаж на Сергей Тодоров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК