Ало измамници наемали непознати за куриери, представящи се за свещеници

Схемата е била използвана при два случая, но престъпленията са останали недовършени

25.05.2019 | 17:55 Редактор: Зорница Костадинова
Ало измамници наемали непознати за куриери, представящи се за свещеници

Предполагаеми автори на телефонни измами са наемали непознати от името на свещеници, за да ги ползват за куриери в Хасковско, които да доставят парите от жертвата до организаторите, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Схемата е била използвана при два случая, но престъпленията са останали недовършени.

При първия, обект на измамата е станала 85-годишна жена от село Стамболийски, която предала на непознат плик с 3860 лева до църквата в селото. Впоследствие се оказало, че този непознат е бил помолен от представил се по телефона за божи служител да вземе плика и да го предаде в Хасково.

По пътя към града обаче инструкцията била променена след второ позвъняване - да върне парите на жената. Тя обаче не била открита от наетия за куриер 54-годишен жител на село Нова Надежда. Това го накарало да се усъмни и той сигнализирал в РУ-Хасково.

Подобна схема се разиграла и в Димитровград, когато в тамошното РУ било получено обаждане. 59-годишен мъж от с. Длъгнево също бил подмамен от "свещеник" на име Николай. Той го изпратил да вземе плик с пари от мъж от спирка в с. Горно Брястово.

Още по темата четете в dnes.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК