Образувано е дело по случая с детето, което почина след удар от съученик

Медицинската сестра не е била в учебното заведение, когато 11-годишното момиче започва да се чувства зле

25.02.2017 | 09:30 Редактор: Жанета Нейкова
Образувано е дело по случая с детето, което почина след удар от съученик

Образувано е следствено дело срещу неизвестен извършител във връзка с инцидента в 52-о училище в София, при който след удар от съученик почина 11-годишно момиче. Още се изяснява при какви обстоятелства е станал инцидентът.

Снощи учители, родители и ученици, включително и 11-годишното момче, нанесло удара, бяха разпитани в присъствието на психолози в 6-то Районно Управление. 

Аутопсия трябва да установи дали момичето е загинало вследствие на удара. 

Вчера около 14.30 става инцидентът. Има размяна на реплики между двете 11-годишни деца и следва удар в корема от страна на момчето. Учителите се намесват, разговарят с децата. Те разказват, че е имало конфликт, но без индикации за нещо по-сериозно. 

Три учебни часа по-късно 11-годишното момиче започва да се чувства зле и търси съдействие от учителка, за да отидат при медицинската сестра в училището, която се оказва, че не се намира в учебното заведение. Двете се връщат към класната стая, детето припада, удря се в радиатор и гълта езика си. 

Веднага се притичва директорът, за да помогне, както и други учители. Успяват да върнат момичето в съзнание, като през това време звънят на 112. Не след дълго момичето припада и втори път.

Директорът Данко Калапиш осведоми, че линейката е дошла 30 минути след първия подаден сигнал на 112. 

Снощи пред Bulgaria ON AIR той даде първия си коментар след проведеният 6-часовият разпит в 6-то РПУ.

Работата по този инцидент продължава, изясняват се причините. Министерство на образованието ще осигури психолози, които да работят с учениците в понеделник, когато се възстановява учебният процес. 

Очаква се децата да влязат отново в клас заедно с психолозите, за да им окажат помощ.