Монаси от Шаолин обясняват как да живеем по-добре

Изяснете си от какво имате нужда и след това го постигнете, сподели Ши Хенг И пред Bulgaria ON AIR

23.03.2017 | 17:25 Редактор: Иван Берберов
Монаси от Шаолин обясняват как да живеем по-добре

Хора, за които животът е хармонията между ума, сърцето и тялото. Постигат го като тренират три пъти на ден и се движат в хармония с природата. Това са монасите от Шаолин. 

Те стават всяка сутрин преди 6 часа. Тренират по три пъти на ден. В останалото време се отдават на природата, вътрешната хармония и будизма, предаде репортерът Виктор Борисов за Bulgaria ON AIR. 

Ши Хенг И е един от тях на 34 години. В постъпил в манастира когато бил на 4. Разказва, че Шаолин е устоял на времето, но не е закърнял.

"Много хора си мислят, че ние се връщаме към природата. Но това че ние се свързваме с природата не означава, че ние не използваме технологиите от нашето време", сподели Ши Хенг И.

Използват комуникацията чрез имейли. Дори днес монасите от Шаолин използват мобилни телефони. Технологиите като цяло са нещо хубаво, но не трябва да доминират в нашия живот, обясняват те.

Дълбокото себеосъзнаване, концентрацията и вярата в собствените ни способности, това е ключът към успеха според монаха. 

А как да живеем по добре, монасите отговарят: 

"Изяснете от какво наистина имате нужда, какво ви е основната нужда в този живот. След като имате тази житейска основа, остатъка от живота си прекарайте в това да се забавлявате и да сте доволни от това, което имате", отговори монахът.

Вижте още във видеото: