Какъв е образът на истинския кавалер на 8 март

За принципите, които всеки мъж трябва да спазва не само на празника на жената

08.03.2017 | 13:30 Редактор: Мария Аладжова
Какъв е образът на истинския кавалер на 8 март

В навечерието на 8 март улиците са осеяни с безброй цветя. Преди да получим традиционния букет обаче може да се замислим дали имаме нужда от нещо повече. 

За закъснелите жестове и неоправданите очаквания говори блогърът Гери Турийска, която е събрала интересни истории от литературните четения, които организира. 

"Прекалено много се еманципирахме. Аз обичам кавалерството, обичам да бъда жената във връзката", сподели Гери. Според нея обаче не са малко случаите, в които мъжете са в неведение за нуждите на една жена. 

"Повечето жени се притесняват да кажат какво искат. Те не знаят как да го изкажат, защото така са ги учили - че трябва да са скромни или не трябва да изискват. И те мълчат, мълчат и трупат гняв, започват да викат "трябва" и да изискват от мъжете – така не става", каза Ева Кулева, която е лайф коучър. 

А истината е,че джентълменството дава огромно предимство на мъжете, смята консултантът по етикет Кристина Крънчева.

И докато повечето от мъжете са наясно с това, малко от тях го прилагат на практика. Представителите на силния пол си спомнят смътно последния жест към жена. 

Повече по темата за празника на жените и отношението на мъжете към тях вижте в репортажа на Милена Енчева и оператора Владислав Радославов.