България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Традиционно: Розата остава най-търсена на 8 март

Цените на цветята се запазват, купуват се още иглики, лалета и зюмбюли

08.03.2017 | 08:02 Редактор: Тодор Петров
Традиционно: Розата остава най-търсена на 8 март

На 8 март отбелязваме Международния ден на жената. Днес мъжете и децата засвидетелстват уважението си и любовта към жените и своите майки.

Репортер на Bulgaria ON AIR посети столичния площад "Славейков", където от ранни зори се предлагат всякакви цветя и бутилки вино, с които мъжете могат да зарадват любимите жени. Предвид ранния час и метеорологичните условия все още няма много търговци и купувачи. 

Продавачът на цветя Антоанета Заркова сподели, че розата традиционно остава най-търсеното цвете на днешния ден. Цената й върви около 5 лева, а като цяло цветята не са поскъпнали. 

"По принцип в този ден цените скачат двойно", отбеляза Антоанета.

Тя сподели, че най-много се търсят още игликите , лалетата и зюмбюлите. Нейните наблюдения са, че за любимите жени мъжете подаряват рози, а за учителките и колежките - лалета и зюмбюли. Тази година преобладават дамите, които купуват цветя за класните, стана ясно още от думите й.

Антоанета се надява да има голяма търсене на цветя в днешния ден и да разпродаде всичко, което е изложила. Тя отправи послание към силния пол, че жените обичат да се глезят и препоръча на мъжете да ги зарадват с бутилка вино и роза.