България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Писател: Българската жена продължава да бъде зависима от мъжа

Димитър Шумналиев и PR-експертът Патриция Кирилова гостуваха в "България сутрин" по повод празника 8 март, който отключи темата за феминизма

08.03.2017 | 10:22 Редактор: Жанета Нейкова
Писател: Българската жена продължава да бъде зависима от мъжа

"Трябва да разпознаваме феминизма в неговите социални портрети. Любовта в Норвегия е една, а в България е друга. Защото българската жена все още продължава да бъде зависима от финансите и благородството на мъжа". 

Това каза в студиото на "България сутрин" писателят Димитър Шумналиев, който коментира празника 8 март, като това доведе на преден план и темата за феминизма. 

Писателят цитира изследване, направено от Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ), което е показало, че българската жена получава с 15% по-малко заплата, пенсия и други възнаграждения за същия труд, който полага с мъжа. 

Журналистът и PR-експерт Патриция Кирилова отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че феминизмът се възприема като обида в България. 

"Мъжете обичат да казват "вие сте еманципирани, трябва да се справяте сами" и, някак си, бягат от отговорност", обясни тя.

Кирилова визира текст от песен на Джон Ленън, в която музикантът казва, че "жената е негърът на света". 

"И ние в 21 век говорим за равноправие на жените, за да могат заедно с мъжете да заемат мениджърски позиции", определи PR-експертът. 

Шумналиев изрази в красиво словосъчетание мнението си за ролята на жените в света като каза, че той е много по-свят и чист, защото нежният пол присъства в него.

"Без вас светът нямаше да изглежда толкова хубав! Тази енергия, която мъжът, художникът, творецът, банкерът, ловецът имат е благодарение на амбиция да покорят жената, а пък тя от години е формирала своята апаратура да разпознава тези ловци", заключи писателят. 

 


 
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тихомир_Алексиев
преди 7 години
Феминизмът е обида не само за България! Феминизмът е обида за всички мъже по света! И на разбеснелият в последно време феминизъм, ще е необходим антифеминизъм. Увеличаващото се насилие над жените (пребиването им от бой, дори и убиването им) е необходимо, като превантивна мярка срещу женската наглост и чувство за безнаказаност, насърчавани от законите. За това Русия декриминализира домашното насилие, и е възможно в скоро време, изобщо насилието над жени да стане нещо нормално и необходимо, срещу уродливостта на феминистичната идея за равенство. Феминизмът не се бори за равни права, защото по конституция правата между половете отдавна са изравнени. Феминизмът се бори за ограничаване на мъжките права, и докато го има, ще го има и насилието над жените, защото в природната йерархия мъжът стои на по-високо стъпало от жената, и е по-висш като пол, от вида хомо сапиенс! Не може по-нисшият женски пол, да се гаври с мъжкия облик, само защото можел да ражда, и нищо друго не може да свърши като хората, мислейки че мъжете ще му станат подчинени за това! Сигнализирай за неуместен коментар