Българин създаде настолна игра, завладяла Германия и САЩ

Зад "Among Thieves" стои 24-годишният Васил Лозанов

02.02.2017 | 14:00 Редактор: Мария Аладжова
Българин създаде настолна игра, завладяла Германия и САЩ

24-годишен българин създаде настолна игра, която е на път да се превърне в световен хит. Тя се казва "Among Thieves", а за да оцелеете в нея, са ви нужни няколко карти и картонени монети.

Тук няма полиция и закони – необходими са само бистър ум и светкавична реакция.   

Създателят на играта е Васил Лозанов – юрист по образование и запален геймър по душа. Още от дете мечтае един ден да създаде своя настолна игра.

"Аз бях един от основните в нашата групичка, който измисляше разни... сещате се чертаене на листчета, кръгчета, подксачане, пионки", разказва той пред Bulgaria ON AIR.

И години по-късно мечтата става реалност. Само за 4 часа Васил успява да измисли правилата на "Among Thieves", а година по-късно да привлече десекти хора в светът на крадците.

"Между трима и петима души влизат в ролята на крадци, които се борят за титлата на майстор крадец и се състезават помежду си да ограбват невинни жители, но и също така да крадат един от друг. Играта е с карти, за да може да се носи по-лесно насам-натам", обяснява Васил.

И не крие рецептата за успех – малко усилие и достатъчно желание. И макар, че е от т.нар. модерно поколение, Васил смята, че настолните игри не отстъпват по нищо на компютърните.

Играта е станала популярна в много страни от света, включително и в САЩ и Германия, където интересът е най-голям.

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова и оператора Мирослав Минев: