10 причини, че имаме страхотен живот

Приемете факта, че не сте съвършени и че правите грешки от време на време

19.09.2016 | 23:15
10 причини, че имаме страхотен живот

Много е възможно да се справяте с живота си доста по-добре, отколкото си мислите. Има хора, които обичат себе си и именно затова умеят и да получават любов.

Тези хора се примиряват с факта, че не са съвършени и че правят грешки от време на време, а този начин на мислене има огромни психологически ползи за тях. Този тип хора обикновено се радват на по-добро здраве, на по-стабилни отношения и са по-щастливи в професионален и личен план.
И вие сте такъв човек, ако:

1. Можете да избирате сами за себе си
Дори това да смущава другите, ако вие избирате сами за себе си, значи вие сте поставили едни здравословни граници между вас и околните. Това ви помага да спите по-добре и да се чувствате по-добре. Много е важно да поставяте себе си на първо място в списъка с приоритетите си, а не вечно да се чудите на кого да угодите – на шефове, родители, приятели, партньор. Няма нищо лошо да се съобразявате и да се грижите за другите, но не и за сметка на своите собствени желания и нужди.

2. Сами си давате разрешение да бъркате
Никой не е съвършен. Ако вие се оставяте да правите грешки и не приемате нещата на живот и смърт, то вие минавате през живота доста по-леко. Има хора, които имат склонност да се фокусират върху провалите си и това не им дава възможност за развитие. Спрете да очаквате от себе си да бъдете перфектни.

3. Позволявате си да мечтаете
Ако вие си спомняте всички мечти от вашата детска възраст и все още си мислите за тях, а и част от тях са вече сбъднати, значи вие сте човек, който дава воля на емоциите си и който вярва в чудесата.

4. Приключвате навреме всичките си токсични връзки
Ако успявате да скъсате всичките си „отровни“ взаимоотношения сравнително бързо, дори да ви боли, значи вие мислите за здравето си. В действителност подобен род връзки са много вредни и трябва да се прекъсват навреме.
Още по темата

5. Не се тровите с отрицателни мисли
Фокусирането върху негативните неща е не само загуба на време, но и носи доста спънки в живота. Ако сте един позитивен човек, вие сте на прав път в живота!

6. Отделяте време за себе си
Това е много елементарна, но много важна позиция в живота на човек. Хората, които винаги намират време за себе си – за спорт, за своите хобита, за простички неща, които им носят радост и които ги карат да си почиват, са по-щастливи и одухотворени.

7. Цените родителите си
Родителите ви може и да не са съвършени, но ако вие живеете с някакви обвинения към тях за текущи въпроси или за миналото, няма да намерите пълно щастие. Започнете да практикувате благодарност към тях – все пак това са хората, които са ви дали живот.

8. Осъзнавате, че сте просто човек
Никой не е щастлив нонстоп в живота си, но това е човешко. Ако вие приемате и лошите, и добрите си емоции, това е добре.

9. Умеете да се забавлявате
Забавленията, позитивните емоции и смехът са полезни за здравето. Ако вие сте ги превърнали във ваш приоритет и винаги намирате време за забава с любимите хора, значи сте един щастлив човек.

10. Никога не спирате да вярвате в себе си
Ако сте човек, който никога не позволява чуждото мнение да го обезнадежди или да стъпче самочувствието му, значи вие сте добре. Отнасяйте се към себе си така, както хората, които ви обичат най-силно се отнасят към вас. Вие го заслужавате!

Четете още новини в Tialoto.bg