Инициативата "С книга на плажа" започва днес в Бургас

Търсенето на книги на чужд език расте, казват от организаторите

20.07.2016 | 13:24
Инициативата

Второто издание на инициативата "С книга на плажа" започва днес в Експо център "Флора" в Бургас и ще продължи до 24 юли.

Най- новите си книги ще покажат редица издателства. 
"Очакват се срещи с писатели, разговор за миграцията и за чувството за принадлежност", разказа директорът на регионалната библиотека "Пейо Яворов" Мария Бенчева.

"Откриването започва с бургаски автор днес и завършва с бургаски автор, което е много хубаво. Днес е Керана Ангелова с нейната премиера на новия й роман. На 24-ти е Пело Пантелеев с нова стихосбирка "Девет бала любов". Подготвили сме много неща. И за най-малките има една творческа работилница, в която всеки, който желае, може да участва. За тийнейджърите пък има книги, които са ни предоставени от Португалското посолство, които са двуезични - на български и португалски и понеже вече в нашия град има интерес към португалския език, има вече курс, решихме, че това е много хубав начин да стимулираме всеки да учи нещо и да чете, да се развива. Има много, които търсят на чужди езици и не случайно се ориентирахме и към тази двуезична литература. Поканили сме издателства, които си носят точно чужда литература - на английски, на немски", сподели Бенчева. 

Според нея младите хора търсят това. Тя каза, че, колкото сме по-четящи, толкова по-добре ще е за цялото общество.