Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Калина Паскалева с нова книга

"Всеки човек е грешник", посочи журналистката пред Bulgaria ON AIR

16.06.2016 | 21:09
Калина Паскалева с нова книга

"7-те смъртни гряха"- така се казва новата книга на журналистката Калина Паскалева. В студиото на Денят ON AIR тя уточни, че замисълът на творбата е психологически. В нея се разказват криминални истории, истории за ъндърграунда и известните личности в България. 

Журналистката сподели, че събитията, разгледани в книгата, са свързани със живи и починали образи на родния елит. По думите й книгата цели читателите да погледнат през призмата на известните, да видят техните грехове и дали има покаяние след тях.

Тя смята, че всеки човек е грешник, а покаянието е вътре в нас.

"Моят грях е гордостта, но от него се раждат и други", призна Паскалева в студиото на Кузман Илиев. "Без елита и без мутрите, животът няма да е толкова интересен. Тези хора са свикнали да живеят в сянка и знаем прекалено малко за тях. Когато вдигнеш завесата, ти става любопитно и интересно", обясни журналистката.

Според нея Господ е този, който съди. Паскалева добави, че най- лошият грях е похотта

В книгата си тя пресъздава реални истории, но с други имена.

"Ако някой се припознае, а не е той, това е въпрос на гузна съвест", обясни Паскалева. Журналистката посочи, че българите харесват именно такива книги, защото искат знаят каква е реалността.

"Пиша книги, защото така се боря с обществото. Имам нужда да кажа това, което знам и по този начин да променя съдбата на младите момиче", споделя авторката.

Според нея най- големият грях на българското общество е завистта.