Мелания Тръмп ли ще бъде новата първа дама на САЩ?

Съпругата на кандидат-президента Доналд Тръмп разбуни духовете с речта си, която поразително много прилича на тази, изречена години по-рано от Мишел Обама

20.07.2016 | 12:43 Редактор: Мария Аладжова
Мелания Тръмп ли ще бъде новата първа дама на САЩ?

[gallery]

Жената до кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, Мелания Тръмп, разбуни духовете вчера, след като беше обвинена, че е изплагиатствала реч на Мишел Обама отпреди години.

Мелания Тръмп е едно от популярните имена в модния бизнес. Родена в Словения през 1970 г., започва модната си кариера едва на 5 години, припомня Dnes.bg

Модата е в кръвта на Мелания - тя тръгва по стъпките на майка си, която е моден дизайнер. Следва "Дизайн и архитектура" в Любляна. Впоследствие заминава за столицата на модата, Милано, където се запознава с едни от най-известните модни фотографи.

Мелания се запознава с Доналд Тръмп през 1998 година. Искрата между тях пламва веднага и скоро започват да се появяват на светски събития заедно.

От 2001 г. става постоянен жител на САЩ, а през 2006 г. получава и гражданство. Година по-рано словенката се жени за милиардера Тръмп.