Как да засилим имунната си система

Смехът, движението и оптимистичното настроение са ключови за доброто здраве

27.06.2016 | 17:42
Как да засилим имунната си система

Силната имунна система е ключ към доброто здраве. С нейна помощ организмът успява да се справи с редица болести - настинки, алергии и т.н. Здравата имунна система унищожава болестотворните бактерии и премахва увредената тъкан. Стресът, тютюнопушенето, алкохолът, недоспиването и непълноценното хранене отслабват имунната система. Вижте какво я засилва:

1.Поддържайте добра хигиена- Мийте ръцете си редовно, защото това е най-ефективният начин за предпазване от микробите. За да има резултат миенето, трябва да става с топла вода, да бъде енергично и да продължава между 15 до 30 секунди.

2.Движете се- Дори 30 минути упражнения на ден ще свършат чудесна работа. А можете да ги разделите и на три кратки серии. Специалистите препоръчват практикуването на прости упражнения, които всеки може да изпълнява.

3.Смейте се повече- когато човек се смее, организмът отделя полезни хормони, които помагат на имунната система. Смехът понижава кръвното налягане и преборва стреса.

4.Бъдете оптимисти- Опитайте се да бъдете оптимисти и да гледате положително на нещата. Според няколко изследвания песимистите са три пъти по-предразположени към ракови заболявания от оптимистите. Други проучвания показват, че голямата приятелска компания и позитивната енергия помагат на имунната система.

Вижте останали начини за засилване на имунната система в Darik.bg