Традиционен гювеч със свинско месо, гъби и картофи

Подходящо ястие за трапезата на Димитровден

22.10.2025 • 12:15 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Традиционен гювеч със свинско месо, гъби и картофи
Традиционен гювеч със свинско месо, гъби и картофи

Празнуваме един от най-големите есенни празници в народния календар – Димитровден, на 26 октомври.

По традиция на празничната трапеза се слагат домашни гозби и вкусни печива. Предлагаме ви да си приготвите гювеч със свинско, картофи и гъби.

Необходими продукти:

  • две лъжички зехтин
  • 1/2 кг свинско месо
  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук нарязана
  • 300 грама гъби
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 с.л. риган
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В съда за готвене трябва да сложите лука, чесъна и зехнита. Изберете функция за пържене, пържат се за около десетина минути.

Разбърквайте непрекъснато.

След 5 минути добавете моркова и гответе за още няколко минути. Добавете нарязаното на кубчета месо, солта и подправките. Задушете за около 35 минути.

След 15 минути готвене добавете и гъбите и отново захлупете.

Четете още рецепти за Димитровден в az-jenata.bg.

Снимка: freepik


  • Последни
  • Четени
1
0 rate up comment rate down comment 0
Koko
преди 1 месец
Абе вие сте луди! Сигнализирай за неуместен коментар
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички