Печено пиле по гръцки със зеленчуци

Загрейте фурната до 190 градуса

01.08.2025 • 14:30 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Посветете една вечер на Средиземноморието.
Посветете една вечер на Средиземноморието.

Ако сте сред онези, които обичат да прекарват летата си в Гърция, със сигурност бихте искали да запазите не само спомените от почивката, но и вкуса на гръцката кухня. Посветете една вечер на Средиземноморието и си устроите "гръцка нощ" у дома с тази апетитна рецепта за пиле по гръцки в тава.

Необходими продукти

  • 4 пилешки бутчета с кости и кожа
  • 1/2 чаша винегрет
  • 8 малки червени картофа, нарязани на четвъртинки
  • 1 средно голяма сладка червена чушка, нарязана на ленти
  • 1 консерва (410 г) сърца от артишок, отцедени и разполовени
  • 3/4 чаша зрели маслини без костилки, отцедени
  • 1 малка глава червен лук, нарязана на 8 резена
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/3 чаша натрошено сирене фета

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 190 градуса. В голяма купа смесете първите седем съставки. Поставете пилешкото месо и зеленчуците на един слой върху тавата за печене и поръсете с черен пипер.

Печете около 30-35 минути. Извадете от фурната и поръсете с фета сирене. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Freepik


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички