Рецепта от тефтера на баба: Картофена салата с лук

Лека и ароматна класика за всяка трапеза

27.07.2025 • 17:54 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Готова за минути, запомняща се с дни.
Готова за минути, запомняща се с дни.

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 1–2 глави кромид лук
  • 4–5 с.л. олио
  • 2–3 с.л. оцет
  • Сол – на вкус
  • Черен пипер
  • Пресен магданоз – ситно нарязан (по избор)

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода с кората, докато омекнат (около 25–30 минути, в зависимост от размера им).

След сваряване картофите се обелват, докато са още топли и се оставят да се охладят леко.

Нарязват се на кубчета. Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци. В голяма купа се смесват картофите и лукът.

Салатата се овкусява със сол, оцет и олио, след което се разбърква внимателно, за да се запази формата на картофите.

По желание се добавя черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.

Снимка: Freepik


Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички