Шоколадов чийзкейк с ядки без печене (РЕЦЕПТА)

Преди да сервирате украсете със сметана

01.05.2025 • 13:10 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
За всеки повод.
За всеки повод.

Днес отбелязваме няколко празника - Ден на труда, Ирминден и имен ден на всички с имената Мая, Тамара, Ерменка. 1 май е почивен ден и можем да се развихрим да приготвим вкусни рецепти за празничната трапеза. Ако обичате шоколадов чийзкейк, значи сте на правилното място. Това е вкусен и лек десерт, който в случая не се пече.

Необходими продукти:

  • 20 шоколадови слепени бисквити с бял крем
  • 5 супени лъжици разтопено масло
  • 350 г крема сирене
  • 1 чаша течен шоколад
  • 3 прахчета ванилия
  • 50 г счукани орехи
  • сметана за окраса

Начин на приготвяне:

В кухненски блендер смелете фино бисквитките и добавете към тях разтопеното масло. Ако сместа не е достатъчно хомогенна и лепкава, може да добавите още малко масло. Разпределете блата в подходящи чаши или купички, като го заравните добре с помощта на лъжица.

Отделно разбийте с миксер крема сиренето и прибавете към него течния шоколад, счуканите ядки и ванилията. Разпределете крема върху блатовете. Покрийте всяка чаша с фолио и сложете чийзкейка да стегне за около 2 часа в хладилник.

Преди да сервирате украсете с бита сметана или сметана на спрей, малко натурално какао или шоколадови парченца.

Четете още рецепти в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички