Необходими продукти:
- 4 яйца
- 1 чаена чаша масло
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша счукани орехи
- 2 чаени чаши брашно
Начин на приготвяне:
Започнете с разбиването на 4 яйца в голяма купа. Към тях добавете 1 чаена чаша масло и 1 чаена чаша захар. Разбийте добре съставките до хомогенна смес.
Когато яйцата, маслото и захарта са добре смесени, добавете 1 чаена чаша счукани орехи.
Постепенно добавяйте брашно, докато получите тесто със средна консистенция. Тестото трябва да е меко, но да не се лепи на ръцете. Количеството на брашното зависи от влажността на яйцата и маслото, така че е добре да добавяте малко по малко, докато не получите желаната текстура.
Вземете тестото и го разточете върху набрашнена повърхност до дебелина от около 1/2 см. Използвайте чаша, за да изрежете бисквитите от разточеното тесто.
Наредете изрязаните бисквити в предварително намаслена тава, като оставяте малко разстояние между тях. Печете ги в умерено загрята фурна (около 180°C) до леко златисто оцветяване, което ще отнеме около 10-15 минути в зависимост от фурната.
Кое е най-значимото събитие от последните дни?
Снимка: Freepik