Необходими продукти:
- 3 броя яйца
- 1 чаена чаша захар
- ½ чаена чаша олио
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 2 и ½ чаени чаши пресято брашно
- 1 чаена чаша домашно сладко от ягоди
- 1 пакетче ванилия
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта до получаване на светъл, пухкав крем. Добавете олиото, след което внимателно разбъркайте. Разтворете содата в киселото мляко и прибавете към сместа.
Постепенно добавяйте брашното, като разбърквате до получаване на хомогенна, гъста смес. В края добавете ванилията и домашното сладко от ягоди, като разбъркате леко.
Изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 35 до 45 минути, или до суха клечка. След като кексът изстине, по желание поръсете с пудра захар.
Снимка: Freepik
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: