Коледни сладки с мармалад (РЕЦЕПТА)

Може да включите в процеса дори и малчуганите у дома

16.12.2024 • 09:20 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Бързи и лесни за приготвяне сладки.
Бързи и лесни за приготвяне сладки.

Времето около Коледа е перфектно да демонстрирате на какво сте способни в кухнята и да зарадвате не само близките си, но и себе си с нещо сладко.

Слепените линцерови сладки са лесни за приготвяне и може да включите в процеса дори малчуганите у дома. 

Необходими продукти:

  • 500 гр брашно
  • 250 гр краве масло
  • 200 гр пудра захар
  • 3-4 жълтъка

За слепването:

  • Мармалад от вашите любими червени плодове
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  • В купа пресейте брашното и пудрата захар, направете кладенче и сложете жълтъците. Нарежете маслото на филийки и го сложете около жълтъците. Омесете гладко тесто. Ако е ронливо, добавете жълтък, а при обратната ситуация добавете брашно. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за поне два часа.
  • След като извадите тестото от хладилника, го оставете на стайна температура за около 10-15 минути, разточете кора и изрежете с коледни формички.
  • Сладките се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10-12 минути или до леко порозовяване.
  • Изпечените и изстинали сладки слепете с мармалад и поръсете с пудра захар.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pexels


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички