Как да отслабнем ефективно след 40-годишна възраст

Не е невъзможно

22.04.2024 | 20:22 Редактор: Беатрис Младжова
Как да отслабнем ефективно след 40-годишна възраст

Хората над 40 години често се сблъскват с проблеми, свързани с теглото, които се отдават предимно на забавения метаболизъм в тази възраст. Въпреки че е вярно, че метаболизмът се забавя с течение на времето и стареенето на организма, няма невъзможни неща. 

Правете повече силови тренировки 

Много е важно да развиете добре мускулатурата си. Колкото по-стегната и развита е тя, толко по-лесно ще изгаряте калории и мазнини дори в спокойно състояние. Стегнатата мускулатура е важна и от гледна точка на превенцията на хормонални проблеми, метаболитни смущения, остеопороза.

Не пренебрегвайте и кардиото 

Кардио тренировките са незаменима част от рутината в движението и спортуването. Кардиото гори мазнини и ускорява метаболизма. Това е много добър начин да противодействате на естественото забавяне на обмяната на веществата с напредване на възрастта. Правете кардио поне 3 пъти седмично, но не прекалявайте, за да не повлияете негативно на мускулите.

Контролирайте калориите 

Повечето хора се демотивират, когато трябва да броят калориите. Смятат този метод за контрол на теглото за досаден, демотивиращ, напрягащ и натоварващ за психиката. Колкото и да е трудно да го приемете обаче, следенето на калориите е най-добрият начин да отслабнете и да поддържате теглото.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay