Как да направим парфюма си по-дълготраен

Пръскайте по шията и зад ушите 

18.04.2024 | 21:14 Редактор: Беатрис Младжова
Как да направим парфюма си по-дълготраен

Парфюмът е важен елемент от цялостната визия и излъчване. Той подчертава предимствата ви, женствеността ви, прави присъствието ви забележимо. Но един от проблемите, свързани с парфюма, е трайността му. За да я удължите, можете да се възползвате от някои хитри трикове, вместо да пръскате от него по няколко пъти на ден. Ето няколко чудесни трика за дълготраен парфюм:

Пръскайте дрехите, не само кожата

За да остане ароматът забележим дълго, добавяйте го и по дрехите си. Разчитайте на тях, за да подчертаете предимствата на парфюма си. Не забравяйте да пръснете и върху връхната си дреха.

Пръскайте косата 

Косата е ваш атрибут. Тя се вее около лицето ви и може да бъде оръжие в разпръскването на аромат. Така че я използвайте за дълготраен ефект на парфюма.

Пръскайте по китките 

Ръцете ви са непрекъснато в движение. Затова можете да използвате и тяхното влияние върху аромата. Пръскайте върху китките, защото там сърдечният ви пулс играе допълнителна роля. Той преминава осезаемо през тънката кожа в тази област, като това създава повишена температура и спомага за изтласкването на аромата.

Пръскайте по шията и зад ушите 

Тази зона също е свързана със сърдечния пулс и затова допринася за дълготрайността на парфюма. Не забравяйте да пръснете по шията и зад ушите. Така ще си осигурите аромат през целия ден.

Нанасяйте парфюм веднага след душ 

Порите на кожата са отворени и отпуснати след взимане на душ. Възползвайте се от това и нанасяйте парфюма си веднага след баня и след нанасяне на хидратиращи продукти.

Четете повече в az-jenata.bg.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Pixabay