Как да изберем парфюм за пролетта?

5 полезни съвета

09.04.2024 | 13:52 Редактор: Вяра Димова
Как да изберем парфюм за пролетта?

Пролет е, слънчево е и настроението ни се подобрява с всеки изминал ден, който можем да прекараме на открито. В следващите месеци това ще се случва все по-често и за по-дълго, за радост на всички ни.

Наред с топлото време започваме да прибираме дебелите дрехи и якета в гардероба, а на тяхно място да вадим пролетните и летни облекла. Както сменяме дрехите и обувките с по-летни модели, същото правим и с ароматите. През зимните месеци наблягаме на по-тежки, по-силни парфюми, които отиват на студеното време. А на топлото време и слънчевите лъчи повече прилича да подберем леки и свежи аромати.

Ето няколко лесни съвета как да подберете парфюм за пролетта:

Разнообразете с екзотичен аромат

С повишаването на температурите навън, желанието ни да опитаме нещо ново и различно също нараства. Пролетта и лятото са идеалните периоди, в които можем да експериментираме с визията и ароматите. Може да се спрете на екзотични аромати като иланг-иланг, портокалов цвят, гардения, жасмин, маракуя, малина или пачули.

Плодово ухание

През пролетните месеци всичко около нас цъфти - цветя, дървета и се подготвят за лятото, когато ще се насладим на зрелите плодове. А още по-прекрасно е и да носим уханието на плодове, защото то е леко, въздушно и ненатрапчиво сладко. Можете да се спрете на аромати, комбиниращи праскова, слива и касис.

Флорални нотки

Едва ли ще ви изненадаме с това предложение, но то е задължително. Пролет без ухание на цветя няма как да е пролет, нали? Флоралните нотки са винаги добър избор за лек и пролетен аромат. Рози, лилии, жасмин,  дива орхидея, камелия са сред най-подходящите аромати за лек, пролетен парфюм.

Съобразете се с цената

Знаем, че хубавите и качествени парфюми струват немалко пари и когато решим да отделим тази сума за нов аромат, искаме да е наистина специален. В такива случаи можем да се възползваме от Kuplio.bg, където ще открием множество ваучери за отстъпки в различни сайтове. Платформата за ваучери и купони с промокод предлагат невероятни промоции и намаления. Само с няколко клика ще се сдобиете със страхотни промоционални ваучери с големи намаления, които ще ви дадат възможност да пазарувате любимите си марки, но още по-изгодно отпреди. Ще бъде голям пропуск, ако не посетите сайта и не разгледате специалните му предложения.

Един от начините, с които можете да купите луксозен парфюм е с Notino ваучер. Чрез него може да се сдобиете много изгодно с маркова козметика, мъжки и дамски парфюми на едни от най-популярните брандове. Можете също да използвате Notino ваучер и за парфюми за дома или за уреди за лична грижа.

Събудете сетивата

Пролетта е сезон, който символизира началото на нещо ново, вълнуващо и както природата се събужда, така и ние можем да опитаме да разнообразим стила си. Един от най-лесните начини е като променим начина, по който ухаем. За целта изберете парфюм, който моментално повдига настроението ви и ви кара да се чувствате жизнени, тонизирани.

Най-често този тип аромати са комбинация от дървесни нотки с цитрусови мотиви. Това, което е важно, да избягвате тежки аромати, които да ви наведат на асоциация със зимата и студа. Ключът към избора на най-подходящ пролетен аромат е да усетите топлина, мигновено подобряване на настроението и много свежест.

Възползвайте се от специалните предложения на Kuplio.bg и изберете новия си аромат с ваучер от сайта!