Кухнята е едно от местата в дома ни, в които се случва "магията". Храната може не само да задоволи глада ни, но и да ни събере заедно, да ни накара да се чувстваме по-добре, по-здрави и силни. Ако обичате да сте първи във всичко, в следващите редове ще ви споделим няколко трика как да блеснете и на арената на кулинарията.
Направете ориза пухкав
Въпреки статута му на основна храна за вечеря, за вас може да бъде предизвикателство да сварите пухкав ориз, независимо дали е жасмин, басмати или обикновен бял. За да премахнете излишното нишесте, което причинява лепкавост и слепване, изплакнете суровия ориз в сито или мрежест гевгир, докато водата стане бистра.
"Омекотете" втвърдената кафява захар
Поставете втвърдената захар в купа, поръсете я с чаена лъжичка вода, покрийте с влажна хартиена кърпа и поставете в микровълнова фурна. Затопляйте на интервали от 30 секунди, докато омекне. Това може да ви отнеме няколко минути. За да запазите новата опаковка свежа, поставете цялата торба с кафява захар в херметически затворен контейнер или затваряща се торбичка за фризер и съхранявайте на стайна температура.
Направете си галета
Използвайте остатъците от хляб, за да направите галета. Това е чудесен начин да използвате остатъците от стари хлябове и други застояли парчета и след това да ги трансформирате. Как да си я приготвите? Приберете парчетата хляб в голяма найлонова торбичка за фризер. Когато се съберат достатъчно, нарежете хляба на големи парчета и ги разбийте в кухненски робот, докато получите фини трохи. Изпечете трохите върху лист за печене в загрята на 150 градуса фурна, като разбъркате веднъж, докато изсъхнат.
Запазете хрупкавостта на приготвената храна
Случвало ли ви се е да пържите пиле или скариди до хрупкаво съвършенство и да ги оставяте в чиния, само за да откриете, че са станали влажни само след няколко минути? Когато пържените храни се поставят директно върху чиния, остатъчната топлина се улавя под храната и създава пара, превръщайки я от хрупкава в пухкава. Ето какво да направите следващия път. Вместо в чиния, поставете прясно изпържената храна върху решетката на фурната за охлаждане, поставена върху лист за печене с ръбове. С място за циркулация на въздуха, пържените хапки запазват хрупкавостта си до вечеря, а листът за печене отдолу поддържа плотовете чисти.
Премахнете загорялата храна от съдовете
Напълнете мръсния съд почти до ръба с вода и добавете около ¼ чаша сода за хляб. Оставете сместа да къкри, докато почти не остане течност, оставяйки тебеширен филм, покриващ дъното и стените. С гъба избършете съда и след това измийте със сапун и гореща вода.
Четете повече в az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Почина Франк Гери, най-известният архитект на своето време
Последният ужас на Мерилин: Братът на Кенеди я души с възглавница в деня на смъртта ѝ
HR експерт: Бонусите са ключов инструмент за мотивация на служителите
Фермерският протест: Отново спряха движението през ГКПП "Кулата" на ТИР-ове
Хранителен режим при Хашимото
Стартират нови национални програми за скрининг на колоректален и цервикален рак
Защо корейското кимчи е полезно за имунната система?
Инфекция с Campylobacter при деца – как да я разпознаем?
Почистването на орбитални отломки може да се превърне в печеливш бизнес
Съоснователят на Neuralink стартира проект, който може да промени човешката еволюция
Роботът Optimus е усвоил бягането, движейки се почти като човек
Открита е уязвимост в механизма за възстановяване на ДНК на раковите клетки
Варна отбеляза Никулден с молебен за здраве и рибен курбан (СНИМКИ)
ИАМА: Дипломатите да уточнят как танкерът Kairos е докаран в български води
300 бойци от 21 държави се включиха във финалния SENSHI лагер за годината
Костадинов зове за бойкот на Евровизия
Турнир по акробатичен рокендрол се провежда днес във Варна
Най-високият хотел в света отвори врати в Дубай, подобрявайки рекорда случайно
Как Русия успява да покрива човешките си загуби на фронта с нови войници
Столична община планира най-мащабната подмяна на публичния транспорт от 15 години
Meta отлага пускането на очилата за смесена реалност Phoenix за 2027 г.