Разликата между ВВ и СС кремовете

Те са комбинация от грим и грижа за кожата

26.03.2024 | 09:25 Редактор: Беатрис Младжова
Разликата между ВВ и СС кремовете

BB и CC кремовете са многофункционални продукти. Те комбинират грим и грижа за кожата в една формула. Обикновено се намират до традиционния фон дьо тен, тонирани овлажнители и друг грим за лице. В зависимост от съставките BB и CC кремовете се използват като коректор, фон дьо тен, овлажнител, матиращ продукт, грижа за кожата и слънцезащита.

Тези кремове са отлични за опростяване на сутрешната рутина. Те могат да помогнат за спестяване на време и пари. Все пак BB и CC кремовете имат някои разлики.

BB кремът е грим продукт с ползи за кожата. "BB" означава "балсам за красота". Предлага леко покритие, така че е най-добър за прикриване на дребни дефекти. Светлият завършек също го прави идеален за ежедневен и ненатрапчив грим. Обикновено основното му предимство е, че хидратира сухата кожа. BB кремът варира значително според марката, но много от тях имат съставки като: витамини, антиоксиданти, хиалуронова киселина, ниацинамид, колаген и много други.

CC кремът е подобен на BB крема, но има по-голяма покривност. "CC" означава "контрол на цвета" или "коректор на тена". CC кремовете имат по-лека консистенция от BB кремовете. Те често имат разбита, пухкава текстура и матово покритие и се използват да коригират обезцветяване като зачервяване, тъмни кръгове под очите, неравномерен цвят на кожата, хиперпигментация и белези от акне.


 
По отношение на ползите за кожата, CC кремът споделя много свойства с BB крема. Но за разлика от ВВ кремовете, СС кремовете съдържат и успокояващи агенти като зелен чай, соя и масло от ший. Повечето CC кремове са формулирани със SPF, плюс съставки, които размиват бръчките и възрастовите петна.

В избора на този тип грим е добре да се вземе под внимание типът кожа. CC кремът е най-подходящ за мазна кожа. Благодарение на матовата си текстура е по-малко вероятно да се плъзга по кожата. BB кремът, от друга страна, може да е твърде омазняващ за мазния тип кожа.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pixabay