Как да застанем, за да изглеждаме добре на снимките

Старайте се да изразявате емоции

21.03.2024 | 12:32 Редактор: Вяра Димова
Как да застанем, за да изглеждаме добре на снимките

С навлизането на социалните медии снимките изживяват своя ренесанс. Всички знаем как добрият ъгъл и правилната стойка могат да ни накарат да изглеждаме като звезди. Затова в следващите редове ще ви споделим няколко възможни грешки, които допускате, когато позирате за снимки. 

Не позирате пред огледалото 

Можете наистина да се почувствате доста неудобно в началото, но когато практикувате нещо, ставате все по-добри в него – това се отнася и за фотогеничния външен вид. Отидете пред огледалото и изпробвайте различни пози, ъгли и изражения на лицето, за да видите какво трябва да направите, за да изглеждате добре.

Ще ви бъде много по-удобно да заемете поза, която сте планирали предварително, отколкото да позиционирате тялото си произволно и да се надявате, че ще застанете по най-добрия възможен начин. 

Не се движите

След като направите няколко снимки в една поза, преместете леко тялото и лицето си в различна позиция. Поставете едната ръка на бедрото си; завъртете главата си леко наляво; след това леко надясно; поиграйте с косата си и с ръката, която не е на бедрото ви.

Повечето хора имат навика да заемат определена поза, когато се правят снимки, така че се насилете и се разместете леко. В крайна сметка ще започнете да забелязвате как изглеждате по-добре. 

Не прикривайте истинските си емоции 

Най-лесният начин да изглеждате добре на снимки е просто да бъдете себе си. Когато се напрегнете и стиснете устните си, това прави челюстта ви да изглежда по-квадратна и изразена, което променя формата на лицето ви. За да се преборите с това, оставете естествените си емоции да блеснат, независимо дали се смеете, усмихвате или се чувствате леко неудобно.

Изглеждате прекалено сериозни 

Позирането за снимка понякога може да ви накара да се почувствате неудобно. Това, че се чувствате неудобно, не означава, че трябва да изглеждате така. За щастие, има начини – опитайте да потърсите ярък фон или да вземете нещо в ръцете си. Така ще отнемете част от фокуса от вас и ще разчупите атмосферата.

Не ползвате филтри

Със сигурност не ви съветваме да използвате фотошоп или подобни програми, но има причина филтрите да съществуват – те са ваши приятели. Правилният избор на филтър може да изведе една посредствена снимка на съвсем друго ниво. Разучете и вижте кои филтри ви подхождат най-добре. С тяхна помощ ще можете да подчертаете силните си страни и да промените начина, по който изглеждате.

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay