Признаци, че сме сключили брак с неподходящия човек

Прекъсване на комуникацията, липса на споделени интереси...

16.03.2024 | 20:25 Редактор: Тодор Петров
Признаци, че сме сключили брак с неподходящия човек

Идеята, че вашият партньор може би не е подходящ за вас, е доста плашеща, особено след като вече сте си сложили подписа в гражданското и имате брак. Има някои признаци, че вероятно сте се омъжили/оженили за неподходящ партньор. 

1. Прекъсване на комуникацията

Комуникацията е жизнената сила на всяка връзка, особено в брака. Ако откриете, че ви е трудно да общувате със съпруга си или по-важното, ако се чувствате нечути или неразбрани – това е проблем. Ако това е постоянен модел, това е знак, че сте се омъжили за грешния човек.

2. Липса на споделени интереси

Когато се жените/омъжвате, имайте си едно наум, че любовта не е всичко, което има значение в една връзка. Липсата на споделени интереси може да се отрази много негативно на отношенията на една двойка. Различните интереси може да ви накарат да се чувствате сякаш живеете отделни животи с партньора си, но под един покрив.

3. Постоянна критика

В брака известно ниво на критичност е нормално. В крайна сметка никой не е съвършен. Но когато критиката се превърне в ежедневие, тя може да ерозира дори най-силната любов. Помислете за това по следния начин – положителните взаимодействия с партньора ви трябва да надвишават отрицателните в съотношение поне 5:1.

4. Избягване един на друг

В здравия брак очакването и насладата от споделените моменти със съпруга са норма. Въпреки че от време на време самотата е здравословна, постоянното избягване на партньора ви сигнализира за по-дълбоки проблеми. Това предполага прекъсване на връзката или неудовлетвореност в нея, потенциално произтичащо от неразрешени конфликти или незадоволени нужди.

5. Подлагате на съмнение чувствата си

Ако често се чудите дали все още обичате съпруга си и дали сте направили правилния избор като сте се оженили/омъжили за него, това може да е обезпокоително чувство. Не става въпрос за съмнения по време на трудни времена – това е нормално.

Но ако тези въпроси продължават и се превърнат в постоянна натрапчива мисъл в съзнанието ви, това може да е фин знак, че нещо не е наред. Това е знак, който изисква интроспекция и вероятно, професионална помощ, за да се ориентирате.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay