Как да разкараме досадните бръчки около очите

Известни са и като пачи крак

13.03.2024 | 10:25 Редактор: Беатрис Младжова
Как да разкараме досадните бръчки около очите

Кожата около очите е деликатна, поради което сигурно са ви казвали да използвате по-лек натиск в областта, когато нанасяте кремове и коректори. Това е и причината много любители на красотата да са по-предразположени към поява на фини линии под очите, както и развитието на пачи крак. 

Пачи крак са бръчките, които се образуват около ъглите на очите ви, където кожата е много деликатна. Те се образуват с течение на времето и се причиняват от изражението на лицето, слънцето и загуба на колаген. За щастие, тъй като този тип бръчки са толкова фини, те могат да бъдат изгладени със стратегически подход, който включва комбинация от продукти за локално приложение и незадължителни лечения при дерматолог. 

Изберете по-изглаждащи кожата съставки

Кремовете за очи с ретинол, планинска арника, хидратиращи пептиди и стягащия кофеин са чудесни възможности за изглаждане на пачия крак с течение на времето, така че професионалистите препоръчват да търсите продукти, съдържащи една или повече от тези съставки. Ретинолът изсветлява зоната около очите, насърчава обмяната на клетките и изглажда бръчките с течение на времето. 

Не забравяйте слънцезащитата

Казахме ли, че зоната около очите е не само най-деликатната част на лицето, но и най-тънката? Именно заради това се нуждае от слънцезащита, за да се предотврати фотоувреждане. Дерматолозите препоръчват да нанесете тънък слой слънцезащитен крем в областта на очите и около слепоочията, за да предотвратите бъдещи фини линии и да избегнете задълбочаване на пачи крак. Опитайте лек продукт с минимум 30 фактор, който да не тежи на кожата и да не запушва порите. 

Опитайте светлинна терапия

Светлинната терапия има редица доказани предимства, включително намаляване на акнето и упоритите тъмни петна. Но знаете ли, че тя също така може да помогне за изглаждане на текстурата на кожата и да увеличи производството на колаген? Дерматолозите препоръчват използването на червена светлина за намаляване на бръчките и повишаване на колагена, а зелената светлина за цялостно подмладяване на кожата. Те съветват да се прави една 20-минутна сесия дневно, като настройките на светлините да се сменят всеки път. 

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay