Хари иска примирие с Уилям и прави опити да разговаря с него

"Разделението на семейството е отворена рана", казва кралски биограф

12.03.2024 | 08:53 Редактор: Искра Ангелова
Хари иска примирие с Уилям и прави опити да разговаря с него

Липсата на разговори и срещи между принц Хари и принц Уилям по време на визитата на първия във Великобритания след обявяването на раковата диагноза на крал Чарлз, подчертава колко голяма е пропастта между двамата братя. 

39-годишният херцог на Съсекс многократно е казвал, че иска да се помири с бъдещия крал, като дори се съобщава, че е направил опит да разговаря с него. Въпреки това, среща така и не се състояла, тъй като Уилям нямал никакво желание да се вижда с брат си, още по-малко да говорят. По това време, както и сега, основната грижа на престолонаследника била семейството му, особено след здравословните проблеми на Кейт Мидълтън. Така Хари прекара само 24 часа в страната си, като не успя да се види с брат си, но посети за кратко баща си.

"Съвсем нормално би било да отидеш и да видиш снаха си, която току-що е преминала през сериозна операция, както и да видиш племенниците си. Но тук нещата не са нормални. Тук са много тъжни", казва източник, близък до кралското семейство. 

"Разделението на семейството е отворена рана. Има огромна пропаст между тях", допълва пък Катрин Мейър, която е автор на биографията Charls: The Heart of a King.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС