Книга разкрива младия принц Уилям: "Идеята, че Хари е див, а Уилям е добър, е глупост"

В началото принцът е имал проблеми да се интегрира в студентския живот

02.03.2024 | 18:00 Редактор: Деси Николова
Книга разкрива младия принц Уилям:

Принц Уилям има горе-долу същия див темперамент като брат си, принц Хари, но е малко по-внимателен към образа, казват техни общи приятели. Доказателство за това се появи във в. "Дейли мел", който цитира откъс от книгата на Пени Джунър "Принц Уилям: Роден да бъде крал".

Авторката на книгата твърди, че в началото за принц Уилям е било много трудно да се интегрира в студентския живот. Хората около него постоянно го зяпаха, а гардовете му, които се опитваха да се представят за студенти, доста се открояваха със старомодните си дрехи.

Освен това той се съмняваше в способностите си за учене. Социалната антропология е много теоретична, а Уилям е доста практичен човек.

"Университетът "Сейнт Андрюс" има много умни ученици. Спомням опита си да вляза в Оксфорд от училище в Бирмингам: когато говориш с връстниците си, всички те изглеждат така, сякаш знаят повече от теб. И отчасти това е важало за Уилям. Той не бе най-умният ученик, който сме имали, но винаги е бил съвестен", цитиран е д-р Корнър, университетски служител, който се грижеше за принца.

Уилям прекарва първата си година, молейки баща си и дядо си да му позволят да напусне. Но до втората година на обучение постепенно се включва в студентския живот.

Това до голяма степен се дължи на началото на връзка с Кейт Мидълтън и преместването с нея и двама техни общи приятели в малък апартамент в къща, почти изцяло заета от студенти. Там непрекъснато се провеждаха купони и те бяха толкова шумни, че единствената учителка, която нае апартамент в тази сграда, постоянно страдаше и молеше съседите си да бъдат по-тихи, но това не помогна.

Според д-р Корнер приятелите са помогнали на принца да преодолее самотата. Освен това те го предпазваха от прекомерно внимание от страна на другите и понякога дори от агресия. Служител на университета твърди, че веднъж е видял как в рибарско селище недалеч от университета местен жител се е опитал да досади на Уилям, а приятели буквално са заобиколили принца от всички страни.

След като се отпусна, принц Уилям започна да води обичайния начин на живот за британски студент: носеше дънки и дрънкулки, периодично се напиваше и се забавляваше с приятели. Някои от тях все още помнят как Уилям се забавляваше от факта, че хазяйката на наетия му апартамент получи секс играчка за рождения си ден. В същото време принцът най-вероятно никога не е опитвал наркотици, предаде БГНЕС.

"Идеята, че Хари е див, а Уилям е добър, е глупост. И двамата бяха диви. Уилям знаеше как да се отпусне и периодично се напиваше много - както подобава на студент. Обичаше да излиза с приятели, но внимаваше да пази имиджа си", пише още в книгата.

Снимка: БГНЕС