Защо Меган Маркъл не посети крал Чарлз III след шокиращата новина?

Пътуването на принц Хари може да е знак за предстоящо примирие с кралското семейство

08.02.2024 | 17:00 Редактор: Деси Николова
Защо Меган Маркъл не посети крал Чарлз III след шокиращата новина?

След като стана ясно, че крал Чарлз III има онкологично заболяване, неговият малък син – принц Хари взе първия полет от Лос Анджелис до Лондон. Меган Маркъл обаче реши да не тръгне с него.

Херцогинята на Съсекс остана в Монтесито с двете им малки деца – сина им Арчи и дъщеря им Лилибет. Според информация, херцогинята на Съсекс сметнала за необходимо баща и син да говорят за всичко, което се случва насаме, без чужди хора.

"Тя смята, че Хари трябваше да отиде сам. Това е баща му. Тя знае за близките им отношения и вероятно е подтикнала съпруга си незабавно да отлети за Лондон", каза бившият иконом на краля Грант Харолд.

Това твърдение резонира с общоприетото мнение за враждебността на херцогинята на Съсекс към кралското семейство. Твърди се, че тя категорично забранява на съпруга си да общува с титулувани роднини, до степен да повдигне въпроса за развод.

Така Хари се срещна с баща си на територията на Кларънс Хаус. След срещата с монарха, която продължи само няколко минути, Хари отиде в хотела, след като преди това беше "изгонен" от резиденцията на Фрогмор.

Смята се, че пътуването на принца може да е знак за предстоящо примирие с кралското семейство. Все още обаче не е планирана среща с брат му Уилям, въпреки че най-малкият син на краля е готов да установи контакт.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС