По-вкусна от "Цезар": Рецепта за салата "Панцанела"

Лесен начин да разнообразим менюто си

22.02.2024 | 22:14 Редактор: Деси Николова
По-вкусна от

Необходими продукти:

  • 6 чаши багета или франзела, нарязана на кубчета
  • 1/3 чаша зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 4 домата, нарязани на полумесеци
  • ¾ чаша кромид лук, нарязан
  • 10 листа пресен босилек
  • ½ чаша маслини
  • 1 чаша моцарела, нарязана

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Оваляйте нарязания хляб в 1/3 чаша зехтин, сол, черен пипер и ситно пресования чесън, така че да полепнат добре навсякъде. Подредете кубчетата хляб в тава и печете за 10 минути, докато стане хрупкав и златист. Извадете от фурната и оставете настрана да изстине напълно.

В купа разбъркайте останалия ¼ чаша зехтин с балсамовия оцет. Оставете настрана. В голяма купа за салата добавете доматите, лука, босилека, маслините и моцарелата. Добавете хлебните кубчета. Залейте с дресинга. Разбъркайте добре и изчакайте около 20 минути, преди да сервирате, за да може дресингът да попие добре в хляба.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pexels