Мъск: Не злоупотребявам с наркотици, цели 3 години ме тестваха произволно

Милиардерът привлича със странно и провокативно поведение

10.01.2024 | 16:44 Редактор: Вяра Димова
Мъск: Не злоупотребявам с наркотици, цели 3 години ме тестваха произволно

Илън Мъск е най-богатият човек в света, а освен това е известен със своето странно и провокативно поведение. Но може би има и причина за това, след като упорито се говори, че той е почитател на забранената дрога. Самият Мъск обаче отрече твърденията, че злоупотребява с незаконни наркотици като LSD, кокаин, екстази и кетамин, заявявайки, че след 3 години случайни тестове не са открити следи от наркотици или алкохол в неговия организъм.

Уточнението на милиардера идва след неотдавнашна статия в списание Wall Street Journal, в която се твърдеше, че милиардерът редовно вземал незаконни наркотици на партита по света и че прекаляването му с наркотиците е предизвикало опасения сред членовете на борда на Tesla и SpaceX.

Според изданието, Илън е закъснял с почти един час на служебна среща, а когато пристигнал, бръщолевел и завалял думите си. Твърди се също, че когато е излязъл на подиума, Мъск не се е държал адекватно, а неловко и се е наложило президентът на SpaceX Гуин Шотуел да го замести, за да довърши срещата.

В отговор на публикация, в която се споменава докладът на WSJ, Мъск написа: "Съгласих се, по искане на НАСА, да направя 3 години произволни тестове за наркотици. Не бяха открити дори следи от наркотици или алкохол в системата ми".

Известно е, че Мъск е пушил марихуана по време на епизод от подкаста на Джо Роугън през 2018 г., предизвиквайки критики от НАСА, която поиска писмени гаранции от SpaceX, че компанията спазва федералния закон за забрана на наркотиците на работното място.

Докладът на WSJ твърди, че много членове на компаниите Tesla и SpaceX, а именно подчинените на Мъск, са били загрижени за употребата на наркотици от Илън и Линда Джонсън Райс, бивш директор, който напусна компанията през 2019 г. поради променливото поведение на милиардера. Освен това от него зависят около 13 000 работни места.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС